4K games spelen op 120 Hz

Bij de PlayStation 5 wordt het mogelijk om games te spelen in 4K resolutie, wat niet nieuw is. Maar wat wel nieuw is, is dat je de games nu in 120hz kunt spelen. Bij de PlayStation 4 was dit mogelijk tot 60 Hz. Dit betekent dat er gespeeld kan worden met 120 beeldjes per seconde. Met de 4K resolutie heb je de optimale game ervaring.

8K games spelen op de PS5?

Er gaan geruchten dat het zelfs mogelijk wordt om PlayStation 5 games te spelen op een 8K resolutie. Echter zou dit eerder gaan om het bekijken van video’s dan het daadwerkelijk spelen van games.

Sony zou van plan zijn om de prijs en het ontwerp van de PlayStation 5 op 10 juni 2020 officieel te onthullen

PS5 games streamen wordt mogelijk

Het streamen van games neemt alsmaar in populariteit toe. Ook Sony merkt dit en wil daar op in gaan spelen met de PS5. Door de game streaming dienst op te zetten kunnen spelers een abonnement afsluiten om games te spelen. Hierbij wordt de game niet geïnstalleerd op de console zelf, maar deze wordt dus gestreamd vanaf een server.

Onlangs heeft Sony bekendgemaakt dat zij de handen in een slaan met Microsoft. Zij gaan samenwerken op het gebied van game streaming.

VR games spelen op de PS5

VR wint steeds meer terrein. Het natuurlijk ook prachtig om Virtual Reality games te spelen op een PlayStation. Sony heeft aangekondigd met een nieuwe variant van de VR bril te komen.